Coaching

Személyre szabott fejlesztés –
avagy milyen az, ha osztatlan figyelmet és elfogadást kapsz?

„Kócsing? Mócsing? Mit osztod itt az észt nekem?.. Azta… ez aztán frankó volt!” 
Számtalanszor tapasztaljuk, hogy sokan nem vagy alig ismerik a coaching kifejezést, illetve sokan szkeptikusak e fejlesztési módszer kapcsán, mert szerintük már minden sarkon egy business vagy executive coachba lehet botlani.


Elmondjuk, mi az Animatus Tanácsadó Kft-nél mit értünk business coaching, más szóval személyre szabott fejlesztés alatt.
A coaching nem tanácsadás – ezt a legfontosabb leszögeznünk.
Olyankor veszik ügyfeleink igénybe ezt a szolgáltatást, ha 

  • Tágítani szeretnék a látókörüket, újabb perspektívát akarnak jelenlegi működésük kapcsán nyitni
  • Önismeretre van szükségük az esetleges konfliktusaik megértése és kezelése tekintetében
  • Védett környezetben akarják a jelenleg megakadást vagy továbbhaladási nehézségez okozó tényezőt kielemezni egy külső szakértővel (ő a coach), akit maximális titoktartás köt.
  • A coach fő eszköze a kérdésfeltevés – nem ítél, nem kritizál, egyszerűen feltesz olyan kérdéseket, amik elgondolkodtatják ügyfelét. 

Fontos a kölcsönös egymásra hangolódás, az őszinte, bizalmi légkör kialakítása – az ügyfél csak így tud a gondolataira, érzéseire, önmagára koncentrálni.
Ügyfeleink többsége sokszor konkrét elképzeléssel érkezik (pl. időgazdálkodási nehézségek), de fel kell készülnie mind az ügyfélnek, mind a coachnak, hogy az ülések alkalmával bizony a mélyből komolyabb kérdések is felszínre kerülhetnek. Épp ezért nemcsak az üzleti élet területén, hanem magánéleti gondok esetén is segíteni tudunk.
Gyere, próbáld ki, milyen az, amikor Te és a gondolataid, elképzeléseid, terveid vannak a figyelem középpontjában

További infóért katt ide

Coaching