Blog

Management Toolbox - avagy mi van a vezető szerszámos-ládájában?

Ritkán születik az ember ácsnak vagy szakácsnak, még ritkábban vezetőnek. Az ember nagyon sok örökletes tulajdonságot hozhat magával, de a képességei és a hozzáállása sokszor a genetikánál is meghatározóbb a tekintetben, hogy milyen foglalkozást választ magának. Legtöbbször az iskolás évek alatt kialakul, hogy ki miben jobb, miben kevésbé, de az iskolarendszer nem készít fel emberek irányítására, motiválására, stratégiai irányok definiálására és a végrehajtás támogatására.

Mi magunk is hosszú évekig dolgoztunk szervezeten belül, vezetők irányítása alatt, majd vezetőként, meghallgatva a munkatársaink visszajelzéseit. Sokszor az itt nyert tapasztalatokat alkalmazzuk tanácsadói munkánk során is.

Talán hasznos összeszedni, milyen képességekre van szüksége a vezetőnek a munkája során – természetesen a lista még tovább bővíthető:


MEGBÍZHATÓSÁG

A munkatársak számára fontos, hogy bízni tudjanak a vezetőben – még akkor is, ha esetleg rossz híreket kell a vezetőnek közölnie, a munkatársak nagyra értékelik, ha alapvető bizalom jellemzi a munkatársak és a vezető viszonyát. 


EMPÁTIA

A legpörgősebb, leginkább embert próbáló munkahelyen sem szabad a vezetőnek elfelejteni, hogy emberi lényekkel és nem gépekkel van körülvéve. Sok hatékonyságjavító programban a végsőkig terhelik a munkaerőt, de a valóságban az embereknek kell egy szusszanásnyi idő, ki kell tudni engedni a gőzt, mert a stressz rossz hatással van a kreativitásra és bizony egyre több helyen van szükség az emberi találékonyságra, leleményességre.
 

NYITOTTSÁG

Sok vezető esik abba a csapdába, hogy elhiszi, azért ő van abban a pozícióban, mert ő tudja a legjobban – a valóságban azonban ez csak ideig-óráig működik. Mindig lesz olyan terület, amit a vezető kevésbé ismer, mint a munkatársai. Ezért fontos, hogy nyitott legyen az újdonságra, tanulni tudjon a kollégáitól, meglássa, miben fejlődhet személyét és vezetői eszköztárát illetően is.


HATÁROZOTTSÁG

Fontos, hogy a vezető világos kereteket szabjon, legyen tiszta, világos a követelményrendszer, elvárás és jutalmazás. Az sem másodlagos, hogyan képviseli munkatársai érdekeit a vezetői fórumokon. A határozottság kiszámíthatóvá teszi az együttműködést vezető és munkatársak között.


EGYÉRTELMŰ IRÁNYMUTATÁS

Nagyon fontos eszköz! A munkatársak utálják, ha össze-vissza elvárásoknak kell megfelelniük, nem világos, mik az elvárások, prioritások.


HITELES KOMMUNIKÁCIÓ

A munkatársak nagyon rossz néven veszik, ha hazudnak nekik, bizonytalanságban tartják őket és ellentmondáson kapják a vezetőt. Még akkor is jobban járunk, ha azt mondjuk a munkatársainknak, ha valamit nem tudunk, vagy mondjuk azt, hogy nem mondhatjuk el -ha bizalmas információt nem közölhetünk még velük- mint sem a szemükbe mondjuk a nyilvánvaló hazugságot.


TÁMOGATÓ LÉGKÖR

A legtöbb munkatárs akkor tudja a maximumot kihozni magából, ha a vezető bátorítja, inspirálja őket. Teremtsünk lehetőséget arra, hogy tanuljanak, fejlődjenek, megvillantsák rejtett képességeiket. 


Rögös út vezet odáig, amíg az ember valódi vezetővé válik, nagy felelősség emberekkel dolgozni, őket fejleszteni, inspirálni – de megéri a jutalom:  mások őszinte elismerése, pozitív visszajelzése és a csapat kiváló teljesítménye.

A.

 

Management Toolbox - avagy mi van a vezető szerszámos-ládájában?