Blog

Királyfik a munkahelyen

A mesékben a legkisebb királyfinak számos próbát kell kiállnia annak érdekében, hogy elnyerje az öreg király beleegyezését a királylány feleségül vételére és a birodalom felére.

Az öreg király mindent latba vet, lehetetlen feladatokat eszel ki : ki látott már olyat, hogy egy éjszaka alatt termőre forduljon a kopár hegyoldal ledózerolása után maradt föld és hajnalra már az öregúr asztalán legyen a frissen palackozott jóféle bor, vagy a friss pékáru? A királyfin azonban nem foghat ki; agyafúrtan vagy a jószívűségét  felhasználva segítségül hívja a varázsvilág lényeit, manók, tündérek, óriások képében.

A munkahelyi környezetben is számos kihívással találjuk szembe magunkat, amik szinte már emberfeletti teljesítményt követelnek meg tőlünk.

Fokozódó elvárások, csökkenő létszám, túlterhelt munkatársak, rövidülő határidők.

Számos helyen még külső tanácsadók is bekerülnek a szervezetbe, akik a napi működést figyelmen kívül hagyva adnak vállalhatatlan határidőket.

Ilyenkor nyáron, amikor sokan jól kiérdemelt szabadságukat töltik, az irodában a frontot tartók nyakába zúdulnak a nem várt feladatok és bizony a mesék mágikus szereplői is megizzadnának, mire minddel végeznének.

Kedves Vezetők!

Ugye Ti sem akarjátok, hogy kiégett, megfáradt, munkában megrogyott munkatársak vegyenek körül Benneteket? Az sem nekik, sem Nektek nem jó.

Figyeljetek arra, hogy a munkatársak terhelése egyenletes legyen, vagy ha ez nem működhet, a csúcsidőszakokban segítsétek a munkájukat, ahol csak lehet (esetleg egy-két dolgozni akaró fiatal, aki a fesztiválszezonra pénzt szeretne keresni, vagy a nyugdíjba küldött agilis és aktív kolléga visszahívása orvosolhatja időlegesen a problémát).

Ne ilyenkorra időzítsétek a fejlesztési projekteket, csak ha biztosak vagytok abban, hogy a csökkentett létszám a napi operatív munka mellett elbírja ezeket a plusz terheket is.

Nektek sincsenek mágikus segítőitek, bár a munkatársak sokszor elképesztő feladatmegoldók, de azért ne számítsatok arra, hogy a lehetetlent is dalolva teljesítik.

Királyfik a munkahelyen