Blog

Ki kapcsolja le a lámpát, ha mindenki elment?

Ritkán, de azért előfordul, hogy minden összejön – a három fős csapatból egy munkatárs a tavalyi szabadságát tölti, a másiknak lebetegedett a hozzátartozója, a harmadikat pedig kirendelték egy másik telephelyre.

Hogyan tudjuk meghatározni, mi az ideális és optimális létszám? 

Kell-e terveznünk azzal, hogy minden egyszerre dől a nyakunkba és megfogyatkozott létszámmal kell biztosítani a napi biztonságos működést?
 
Számos cégnél folyamat- és létszám-optimalizálás címmel csökkentik a munkatársak számát. Ennek sok helyen van létjogosultsága, de érdemes megvizsgálni, hogy ha minden egyszerre megy tönkre vagy mindenki egyszerre esik ki a termelésből (jó öreg Murphy áldásos hatásaként), akkor ki, milyen színvonalon, milyen mértékben tudja biztosítani, hogy a szolgáltatásnyújtás és a termelés zavartalanul folytatódjon.

Mely szempontokat érdemes figyelembe venni a munkatársi erőforrás-tervezés kapcsán?

  • Mennyire jellemző az egyenletes munkaterhelés, mikor fordulnak elő csúcsidőszakok (pl. zárási időszak, adóbevallás vagy a kiskereskedelemben a 4 napos ünnepek előtti napok)?
     
  • Normál terheléssel (napi 8 óra) a feladatok mekkora része végezhető el? Előfordul időszakosan túlmunka? Azt a meglévő munkatársi gárda tudja kezelni?
     
  • Mennyire kritikus a munkatársak által végzett munka a cég egésze szempontjából?
     
  • Megoldott a helyettesítés? Időt kell szánni arra, hogy a munkatársak betanuljanak egymás munkájába, vagy legalább fogalmuk legyen arról, mit kell tenni a munkatárs távollétében.

Az sem utolsó szempont, hogy ha fejlesztési folyamatokat akarunk végezni a normál tevékenységek mellett, arra is időt és energiát kell szánni. Kicentizett munkatársi létszámmal csak az alaptevékenységeket lehet ellátni, a fejlesztések, projektek, előre mutató ötletek kidolgozása és bevezetése általában többlet erőforrást igényel.

Ne felejtsük el, hogy a folyamatosan csúcsra járatott munkatársak erőforrásai végesek, ha nem tudnak regenerálódni, csökkenni fog a motivációjuk és előbb-utóbb jelentkeznek rajtuk a kiégés tünetei.

Megoldás lehet olyan munkatárs kiképzése, aki több munkakört is tud helyettesíteni, ha úgy adódik – csak ne feledkezzünk el arról, hogy neki is szükséges pihenni, megújulni.

A Quality Austria magyarországi partnereként az Animatus Tanácsadó Kft. kockázatfelmérést készít az érintett területekről és szakérői javaslatot fogalmaz meg a kritikus területek kezelése kapcsán. (http://www.risikoscan.com)

 

Ki kapcsolja le a lámpát, ha mindenki elment?