Blog

Készülődünk...

Közeleg az év vége, az advent beköszöntével akár bevallottan, akár csak tudat alatt, mindenki elkezd hangolódni, készülődni, először csak lélekben, aztán a gyakorlatban is. A munkahelyekre bekerülnek a fenyőfák, a karácsonyi díszek, a munkatársak kedves apróságokkal, gesztusokkal lepik meg egymást, szerveződnek a konszolidált Mikulás partik és a kicsit elhajlósabb karácsonyi bulik.

Ez az időszak remek alkalmat kínál az összegzésre, ilyenkor már látszik, sikerült-e az év elején kitűzött célokat elérni, vagy a fennmaradó pár napban még lehet-e valahol igazítani. Ne siránkozzunk vagy bosszankodjuk azon, ha valamit nem sikerült megvalósítani, inkább vessük papírra vagy csak gondoljuk végig mi mindent értünk el, milyen sikereink voltak - ezek fényében nézzük meg, mi az, amit szeretnénk megvalósítani jövőre, mi az, amit esetleg kicsit igazítani kell, hogy még jobban, még hatékonyabban működjön a cégünk.

Pár gondolat, ötlet az év lezárására és az újabb esztendő elindítására:

  • Tartsunk egy rövid megbeszélést, ahol megköszönjük kollégáinknak az egész évi kitartást és elkötelezett munkát. Nem kell slideokkal és prezentációval készülni, beszélgessünk csak velük, nézzünk a szemükbe és éreztessük velük, hogy nélkülük bizony nem lett volna ilyen sikeres a cég. Akár koccinthatunk egy pohár üdítővel, az ünnep hangulatának megidézéséhez nem feltétlenül kell az alkohol.
     
  • Szűk körben vezetőtársainkkal, közvetlen csoportvezetőinkkel üljünk össze és vegyük át, milyen sikerek értek, milyen nehézségekkel kellett szembenézni, milyen kockázatok/megoldandó helyzetek merültek fel? Szánjunk erre akár egy egész napot, mindenki mondja el a saját szempontjából, hogy értékeli a cég teljesítményét és hol lát fejlesztési lehetőséget? Mindenképp szánjunk időt a sikereink megélésére, azok megünneplésére is!
     
  • Írjuk össze az 5 legfontosabb célt, amit kitűzünk magunk elé a jövő évben. Lehet ez pénzügyi cél, stratégiai irány, a munkatársak elkötelezettségének növelése, vagy az önmagunk fejlesztésével vagy kiteljesedésünkkel kapcsolatos elgondolás. Legyenek ezek SMART célok, hogy tudjuk mérni, időhöz kötni a megvalósulásokat, legyenek kellően vonzóak és motiválók önmagunk és környezetünk számára.
     
  • Pihenjünk, töltekezzünk fel, álljunk meg egy percre és gondoljuk végig, azt csináljuk-e, amit igazán akarunk, amire hivatottnak érezzük magunkat. Nézzünk a lelkünk mélyére, gondoljuk végig, hogy van-e még elegendő energiánk a folytatáshoz vagy itt az ideje átgondolni, mivel is akarunk valójában foglakozni?

Örömteli decembert kívánunk!

A.

Készülődünk...