Blog

Egészségünk érdekében, avagy hogyan készítsük fel az év végi hajrára a cégünket?

Beköszöntött az ősz, a nyáron összegyűjtött energia-tartalékok lassacskán elkezdenek merülni. A szervezet egészére csakúgy, mint munkatársaink egészségének megőrzésére kiemelt figyelmet érdemes fordítani, mert ha nem tesszük, akkor pont a kritikus időszakban robban le mindenki. (ismerjük Murphy-t)

Immunerősítésnek és kedélyjavítónak érdemes megfelelően megfogalmazott és motiváló célt adni, hogy minden dolgozó lássa, miért küzd nap, mint nap. Tapasztalatunk szerint, ha nincs cél, vagy nem elég vonzó és motiváló, akkor a kollégák elveszítik érdeklődésüket, esetleg nem a megfelelően priorizált feladatokkal foglalkoznak, hanem csak mennek a saját elgondolásuk után.

Egészségtipp 1: Tartsunk október folyamán egy rövid értékelést, ahol emlékeztetjük a kollégákat arra, milyen célt fogalmaztunk meg az év elején, mutassuk be az eddig elért eredményeket és ösztönözzük őket arra, hogy tudásuk legjavát a cég prosperálása érdekében kamatoztassák.

Ha a szervezetben nehézségek, elakadások mutatkoznak, nem úgy alakulnak az eredmények, ahogy azt vezetőként, tulajdonosként várjuk, akkor tegyük fel magunknak a kérdést, hogy hol lehet a gond? Egyértelműek a feladatok és a folyamatok? Megfelelően képzett a munkaerő? Tisztában van minden munkatárs az ügyfelek igényeivel, elvárásaival? Jelentkezik valamilyen veszély a piaci környezetben, ami kihat cégünk működésére?

Egészségtipp 2: Érdemes egy alapos átvizsgálást, diagnosztikát lefolytatni, ami rávilágít a figyelmet érdemlő területekre, az esetleges szűk keresztmetszetre az erőforrások vagy folyamatok tekintetében. A diagnosztika olyan, mint amikor a háziorvos végigkérdezi a rizikófaktorokat, elmondjuk a panaszokat, megméri a vérnyomásunkat és beutal egy laborvizsgálatra. Érdemes a szervezet állapotát is évente megvizsgálni, hiszen számos tényező befolyásolja az optimális működést – szabályozói környezet változása, munkaerővel kapcsolatos kihívások, folyamatfejlesztés, előre nem látott projekthatások, hogy csak párat említsünk.

Vezetőként érdemes önmagunkkal is foglalkozni, hiszen mi adunk motivációt, energiát munkatársainknak, ha a lendületük kicsit alábbhagy.

Egészségtipp 3: Ha úgy érezzük, sok a teher a vállunkon, egyeztessünk vezetőtársainkkal, hogyan tudjuk a feladatokat megosztani egymás között. Ha egyszemélyi vezetők vagyunk, vegyük igénybe egy executive coach támogatását, aki segít megtalálni a fókuszt, kicsit eltávolodni a nehézségektől és megláttatni a megoldást.

Legyünk jelen munkatársaink életében, hallgassuk meg, milyen meglátásaik, esetleges fejlesztési javaslataik vannak. Ők sokszor a napi operatív munka során jobban észlelik a vevői visszajelzéseket, közvetlenebb kapcsolatban vannak a beszállítókkal, eljut hozzájuk a versenytársi mozgolódásról a hír – ösztönözzük őket arra, hogy nyíltan kommunikáljanak velünk, legyenek ötleteik, javaslataik.

Egészségtipp 4: Tartsunk egy nyárbúcsúztató/őszköszöntő összejövetelt, akár egy pénteki napra, akár egy munkanap délutánjára. Kötetlen keretek között könnyebben megnyílhatnak a munkatársak, jobban megosztják meglátásaikat.

Sikeres felkészülést, kiváló eredményeket kívánunk!

A.

Egészségünk érdekében, avagy hogyan készítsük fel az év végi hajrára a cégünket?