Blog

Borúra derű – avagy motiváció a hétköznapokra

Minden évszakban vannak olyan napok, amikor az embernek se kedve, se energiája felkelni, amikor minden borús és szürke és még az eső is esik. Talán a nyarat követő hirtelen őszre fordult időjárás kapcsán vagyunk a legérzékenyebbek, de a muszáj nagy úr, akkor is menni kell dolgozni, amikor egy porcikánk se kívánja. Kevesen vannak ugyanis abban a helyzetben, hogy elutazzanak az örök nyárba és most a nyugdíjasokról sem ejtenénk szót.
Maradjunk tehát az aktív dolgozó rétegnél, aki álmosan, morcosan, rosszkedvűen, a szürke időjárást arcán hűen tükrözve érkezik meg a munkahelyére. És akkor ott állunk hasonlóan morcos főnökként és azon töprengünk, hogyan lelkesítsük kollégáinkat, akiknek munkakedve az első kávé után sem érkezik meg, a munkavégzés hatékonyságáról meg ne is beszéljünk.

Adunk pár ötletet – érdemes kipróbálni! Örömmel vennénk, ha megosztanátok a tapasztalatot, mennyire váltak be. Létszámtól és cégjellegtől is függ, mennyire valósíthatóak meg, de gondolatébresztésnek szánjuk:

  • Reggeli torna: sok helyen ülőmunkát végeznek a kollégák. Hívjuk be őket a legnagyobb tárgyalóba, kapcsoljunk be egy klassz pörgős zenét és kérjük meg őket, hogy laza fej/kar/derékkörzést végezzenek, esetleg számukra kellemes öt-hat perces, irodai ruhában végezhető izomlazító, felpezsdítő mozgással kiegészítve. A cél az, hogy mosolyogjanak, megmozgassák magukat felébredjenek.
  • Sütizés: a legtöbb helyen a teakonyha a központi gyülekezőhely. Vegyünk reggel pár egészséges falatot (zabsüti, gyümölcs, de lehet aszalt gyümölcs magokkal), mondjuk el kollégáinknak, hogy ezzel szeretnénk a napjukat feldobni, gyűljön össze mindenki 10-15 percre, eszegessetek, teázzatok, beszéljétek meg, kivel mi történt a hétvégén – máris érzik a törődést, nagyon hálásak lesznek a jófejségért. 
  • Beszélgessünk a kollégákkal: a legtöbb főnök napközben rohan, vagy zárt ajtó mögött értekezik. Ilyen napon-amikor mi sem vagyunk túl hatékonyak- menjünk oda kollégáink asztalához, kérdezzük meg őket, hogy vannak, mi újság az életükben, érdeklődjünk arról, hogy telnek a mindennapjaik, milyen terveik vannak a hétvégére, stb. A kollégák értékelik a figyelmet és ha sikerül valami jó emléket felidézni bennük a beszélgetés során, máris jobban fogják érezni magukat. 
  • Segítsünk a munkájukban: ha valami határidős, esetleg csak már elfelejtettük, hogyan kell azt a munkát végezni, üljünk be munkatársaink közé egy-másfél órára. Azalatt lehet beszélgetni, kérdezi, látják, hogy Neked is fontos a munkájuk, erősíti az elköteleződést. Persze csak akkor vállalj ilyet, ha nincs határidős munkád, különben Te fogsz elúszni azzal.

A munkatársak számára fontos, hogy tudják, értékeled a munkájukat, odafigyelsz a lelkiállapotukra, támogatod őket abban, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

Te pedig, ha lemerülsz a nap végére, szánj időt magadra, menj el úszni, szaunázni, ülj be egy moziba, vagy csak igyál meg egy pohár könnyű bort a barátokkal – másnapra talán az időjárás is kedvezőbb lesz.

A.

Borúra derű – avagy motiváció a hétköznapokra