Blog

A bűvös kocka

A napokban hallottam a hírt, mely szerint a Rubik kockát kirakók már annyira sokan vannak és olyan ügyesek, hogy tovább kellett nehezíteni az átlag halandó számára már így is komoly kihívást jelentő játékot:  egy összekevert állapotú kockát pár másodperces tanulmányozást követően egy eredeti állapotban lévő kockából kell kirakni a lehető leggyorsabban.

Először fel sem fogtam, miről beszélnek.

Van tehát egy tetszőlegesen(!) összekevert kocka, amit elő kell állítani egy eredeti kocka elemeinek elforgatásából. Létezik ember, akinek ez pár másodpercet vesz igénybe - holott a variációk száma ha nem is végtelen, de leírhatatlanul sok (megnéztem: 4,3*1019).

Megnéztem egy videót ebben a témában, szemmel alig tudtam követni azt az ördöngös ügyességet, amivel a győztes az összekutyult oldalú kockát 4,3 másodperc alatt kirakta eredeti állapotra.
 
Én is vettem még régebben egy kockát, nézegettem, tekergettem, de lövésem nem volt arról, hogyan kellene visszaforgatnom az eredeti állapotba, miután kicsit eltekergettem. Azóta is ott van, ahol hagytam, egyszer talán rájövök a megoldásra (vagy megnézek egy oktatóvideót).

Számomra felfoghatatlan ez a sebesség és professzionalizmus.

Mindenki jó valamiben - feltételezem, a Rubik-kocka szakértők sem kockával a kezükben születtek és vélhetően elég sok időt és energiát szántak arra, hogy megfejtsék a kocka rejtélyét, begyakorolják a megoldást és kialakítsák saját egyéni forgatási technikájukat.

Van pár ötlet, amit ebből átemelhetünk munkahelyi környezetre - íme:

  • Akarat: gondolom, magától nem áll neki senki kockát tekergetni, kell valami motiváció, lelkesedés - vagy azért, mert izgatja a fantáziáját a probléma, vagy azért, mert látja, hogy ez már másnak is sikerült; minden esetre van egy célja, szándéka, ami ösztönzi, motiválja, lelkesíti.
     
  • Kitartás: ha nem megy elsőre, nem adja fel - lehet, hogy ezerszer is elrontja, amíg végre egyszer sikerül. Erre a hozzáállásra a munkahelyen is nagy szükség van, hiszen sokszor találkozunk új feladattal, ami elsőre megoldhatatlannak, vagy túl nehéznek tűnik. Ha nekiállunk, csináljuk és nem adjuk fel, előbb-utóbb siker koronázza fáradhatatlanságunkat.
     
  • Folyamatos fejlődés: nem szégyen tanulni, mástól ellesni a praktikákat és azokat a saját stílusunk szerint továbbfejleszteni.  Számos nebuló meghaladja a tanárát, de először a legtöbben ugyanúgy csinálnak mindent, ahogy tanítják, mutatják neki. Ha már abban megszerezte a jártasságot, elkezdi próbálni a saját megoldásait és továbbfejleszti a tanultakat, míg végül ő maga is mesterré válik.
     
  • Közösség alakítása: Lehet elszigetelten gondolkozni a megoldáson,de sokszor jobb teamekbe tömörülve agyalni. Mindenki hozzá tudja tenni a meglátását, javaslatait, közösen kipróbálhatják, ezek közül melyik működik, majd a legjobb megoldás mindenkinek sikerélményt nyújthat.

Ha rekordot nem is fogunk nap mint nap dönteni, a hozzáállásunkkal, elköteleződésünkkel és lelkesedésünkkel komoly sikereket tudunk elérni saját magunk és talán a cégünk számára is.

A.

A bűvös kocka