Blog

A bőkezűség csapdája

Eddigi blogjaink jellemzően vezetőknek szóltak – ezúttal főleg a munkavállalóhoz intézzük sorainkat.

Már 15 évvel ezelőtt is komoly erőfeszítést tettek a vezetők a munkatársak motiválásáért és megtartásáért – legalábbis az általunk ismert cégeknél. Képzések, bónusz, 13.havi fizetés, juttatások garmadával – főleg, amikor jól ment a cég szekere.

Ezek a juttatások aztán beépültek, természetessé váltak a kollégák számára – már nem volt extra a karácsonyi bulin osztott pulykapénz, természetes volt, hogy a cég ilyen-olyan rendezvényeket fizet a kollégáknak, ahol lazulhatnak és a cég pénzén ehetnek-ihatnak.

Aztán jöttek a döcögősebb évek, a dolgozók elkezdek morgolódni, hogy bezzeg most már ez sincs, azt se kapjuk, elindult a finnyogás, úgy érezték, már nem annyira jó a cégnél dolgozni.

Nem kívánjuk magunkra haragítani a munkavállalók népes táborát, csak szeretnénk egy kis görbe tükröt tartani - kérünk mindenkit, tegye a szívére a kezét és nézzen szét maga körül – mennyi mindent juttat neki a cég?

Mert ugye ott van a minden hónapban rendszeresen megérkező fizetés. Aztán sok cég negyedévente prémiumot vagy prémium előleget fizet.

Ott vannak a céges autók – lehet, hogy nem mindenkinek jár, de számos cégnél vannak ún. kulcsos vagy pool autók, amit költözködéshez, esetleg hétvégi kirándulásra kölcsön lehet kérni a cégtől.

Azt is érdemes összeírni, milyen konferenciákra, képzésekre mehetünk el a cég jóvoltából – és ott ugye szintén ingyen enni-innivaló vár minket. Korábbi munkahelyeimen volt egy csomó céges repicucc – bögre, törölköző, táska, naptár; lehet, hogy ezek kis tételek, de mégis a cég fizette helyettünk.

Úgy gondolom, érdemes néha egy kicsit objektíven megvizsgálni, a cég és a vezető milyen erőfeszítéseket, gesztusokat tesz munkavállalói felé. Lehetnek ezek apró dolgok, de kedves munkavállalók, a vezetőnek nagyon jól esne egy egyszerű „köszönöm” a céges csapatépítő után. Próbáljuk értékelni a szándékot, a törekvést, adjunk megerősítést, ha valamit jól csinál a cég. Közösen tehetünk azért, hogy mindannyian jól érezzük magunkat a munkahelyünkön és a céges rendezvényeken eltöltött idő alatt egyaránt.

A.

A bőkezűség csapdája