Blog

Filmajánló - nr1

A Grand Budapest Hotel (The Grand Budapest Hotel)
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 2014

Azt mondják, Wes Anderson mindegyik filmje ugyanolyan. Pedig ez nem igaz: Wes Anderson egyik filmje jobb, mint a másik. A Grand Budapest Hotel akár a legjobb is lehetne. Helyette csak a legviccesebb szeretne lenni. Döntsétek el így van-e! Ne tévesszen meg benneteket az, hogy a Grand Budapest Hotel szélsőséges kritikákat kapott, és egyszerre tartották remeknek, meg halvány utánérzésnek. Ez teljesen normális olyan filmeknél, ahol a rendező nem egyszerűen népszerű, hanem komoly rajongótábora van. Ami viszont biztos, hogy a 87. Oscar gálán 4 díjat is kapott:  legjobb jelmez, legjobb smink, legjobb látványtervezését és a legjobb filmzenéét is.

Kinek ajánljuk?

  • Wes Andersont kedvelőknek
  • Sztárparádéra bukóknak
  • Különlegességek kedvelőinek


Kinek nem?

  • Akik megsértődtek a Budapestezésen
  • Akik szerint Anderson már elért az önismétlés fázisába
  • Akik mindig is infantilis baromságnak tartották, amit csinál

Tartalom:

Valahol a békés, bogaras Európában, valamikor a békeidőkben, a két világháború között működött egy elegáns hotel: a Grand Budapest. Vendégei átlagos arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok; alkalmazottai pedig a legjobbak a szakmájukban. Gustave (Ralph Fiennes), a híres főportás itt barátkozott össze az egyszerű küldönccel, Zero Musztafával, akivel együtt keverednek bele az évszázad festményrablásába.
Miközben a felbecsülhetetlen értékű reneszánsz képet keresik, egy családi vagyon elvesztése vagy visszaszerzése is kockán forog: és a nyomozás meghökkentő fordulatai magukkal ragadják a hotel összes lakóját.
J.

Trailer

Filmajánló - nr1